Βιομηχανικά Συστήματα

Οι εφαρμογές αυτοματισμού απαιτούν τη χρήση υπολογιστών μεγάλων επιδόσεων και ισχύος αλλά βιομηχανικού τύπου. Δηλαδή, την αντοχή τους σε αυξημένες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, υγρασίας, και μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στις κρουστικές καταπονήσεις με τη λιγότερη δυνατή συντήρηση σε καθημερινή λειτουργία. Αυτό στο παρελθόν δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, καθώς η τεχνολογία των επεξεργαστών με την υψηλή απόδοση και συχνότητα δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, γιατί οι επεξεργαστές και τα υποσυστήματα τους παρουσίαζαν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και αύξηση θερμοκρασίας απαγορευτική για βιομηχανικό περιβάλλον. Έτσι υπήρχε το δίλλημα ανάμεσα στις επιδόσεις και την αυξημένη θερμοκρασία με επιπλέον κόστος για την προσαρμογή ενός Η/Υ επιδόσεων σε βιομηχανικό περιβάλλον.

Το πρόβλημα αυτό έχει πλέον λυθεί με τη πρόοδο της τεχνολογίας και τη νέα σειράβιομηχανικών Η/Υ με επεξεργαστές τεχνολογίας διπλού ή και τετραπλού πυρήνα που παρέχουν σημαντική υπολογιστική ισχύ σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Νέα chipset ισχυρών γραφικών, μνήμες τελευταίας τεχνολογίας, τεχνολογία διαύλου PCI Express και η τεχνολογία multicore σε συνδυασμό με σειριακές και παράλληλες εισόδους (RS232/485/422 και LPT) οι οποίες έχουν πλέον καταργηθεί στους Η/Υ του εμπορίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου βιομηχανικού Η/Υ. Συγκεκριμένα οι νέοι επεξεργαστές multicore παρέχουν τη διπλή και πλέον ισχύ συγκριτικά με τους επεξεργαστές παλαιότερης γενιάς και σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή κατανάλωση προσφέρουν την ιδανική λύση για εξοπλισμό κατάλληλο για αντίξοες συνθήκες.

Η εταιρία προσφέρει Η/Υ και tablet βιομηχανικού τύπου για απαιτητικές εφαρμογές. Ξεκινώντας από επεξεργαστές μονού έως και τεσσάρων πυρήνων σε συνδυασμό με τα ισχυρά γραφικά, RS232/485/422 εισόδους και ευρύ φάσμα λειτουργίας σε θερμοκρασία και υγρασία μπορούν άνετα να λειτουργήσουν σε αντίξοες συνθήκες όπως φωτοβολταϊκά πάρκα, βιομηχανίες, εργοτάξια, αποθήκες, οχήματα, κ.α